בממלכה של שי-לי Cake

הבעלים של חברת שי-לי Cake, השף-קונדיטורית מי-טל חי, מספרת על קורותיה בדרך להקמת החברה,

חברת שי-לי Cake הוקמה בשנת 2010 בעליית גג בעיר רמת גן, והתפתחה לסטודיו מרשים עם ציוד מקצועי ומתקדם ביותר. הבעלים, השף-קונדיטורית מי-טל חי, מכנה את החברה ''הממלכה שלי''. בשיחה עם חי היא מגוללת את הדרך שעשתה כדי להגשים את החלום ולעסוק בתחום אותו היא אוהבת באמת; וגם חושפת מה מעצבן אותה בתחום האפייה והקונדיטוריה: חוסר פרגון בין הקולגות. 

הסטודיו של חי פועל כקונדיטוריית בוטיק המתמחה בייצור מאפיה, עוגות, עוגיות מגשי אירוח לאירועים, עוגות מעוצבות ועוד. כמו כן, מתקיימים בסטודיו חוגים במסגרת החברה למתנ"סים וסדנאות אפייה למבוגרים בהדרכתה של חי. עגלות סופר

בין הטארטלט לפרופיטרול
בין המוצרים המובילים אותם מייצרת חי בסטודיו אפשר למצוא מגשי אירוח מתוקים, המורכבים מטארטלטים שונים, פרופיטרולים במגוון טעמים, קינוחי כוסות, מאפים מלוחים, כגון פוקאצ'ינות, מיני קישים ועוד. כמו כן, כולל תפריט המוצרים גם עוגות מעוצבות בהתאמה אישית, המורכבות מעוגות בסיס בטעמים עשירים.    

איך הגעת לעסוק בתחום?
"במהלך לימודי משפטים הבנתי פתאום שאני נמצאת בתחום הלא נכון. כמו כן, לאור חוויות מעצבות שחוויתי, בהן אובדן אם, הגעתי למסקנה שהאדם היחיד אותו אני צריכה לרצות, הוא אני. מכאן הדרךהיתה ברורה וקלה. התחלתי ללמוד קונדיטוריה בבית ספר בישולים, בהדרכתו של השף-קונדיטור, ערןשוורצברג. הוא רק חיזק את האהבה למקצוע וחשף אותי לעולם המדהים שלהאפייה".

תקופה לא מבוטלת אחר כך, במהלכה ביצעה עבודות שונות בתחום, הרגישה חי רצון עזלהקים עסק עצמאי משלה. במקביל להיותה אמא טריה רכשה ציוד והתחילה לייצר עוגות ועוגיות בהיקף מצומצם להורים בגן הילדים המקומי.

חי: "לא הפסיקו לפרגן ומכאן המעגלהתרחב. התחלתי לייצר עבור מספר בתי עסק ברמת גן. אבל מהר מאוד הפעילות הפכה תובענית מדי ולאבריאה. אז חזרתי לעבוד כשכירה, אך לא הפסקתי ללמוד את התחום. סיימתי קורס קונדיטורים מתקדם ועוד עשרות כיתות אמן בתחומים שונים, בבית הספר של אסטלה".

הממלכה שלי
בשלב מסוים חזרה חי עם משפחתה לאזור הדרום, בו גדלה. היא התמקמה בישוב להבים ועד מהרה זיהתה את הצורך הממשי שבייצור מקומי, מקצועי ולא מתועש של מוצרי אפייה וקונדיטוריה.

חי: "הבנתי שבדרום קיים צורך במוצרים עם טעם איכותי, שמיוצרים בקונדיטוריית בוטיק. העובדה שבתי העסק בתחום הינםחלק מרשתות רק חיזקה את המסקנה לחזור ליצירה עצמאית ולא לחפש עבודה בחוץ. הפעםהייתי חדורת מוטיבציה ובעקבות הניסיון הקודם, הפעם הרגשתי שאני יודעת איך לעשות את זה נכון. הקמתי סטודיו מקסים, שהותאם לצרכי העסק, עם ציוד מקצועי מתקדם. הממלכה שלי". 

בשלב הראשון ייצרה חי עוגות ועוגיות בלבד ודבר קיומו של העסק עבר מפה לאוזן, בין חברים ובני משפחה, שזכו לפינוקים בהזדמנויות שונות. חי: "מי שטעם החל להמליץ ולהפיץ ועם הזמן התחלתי להכין מגשי אירוח, שכללו גם מאפים מתוקים, פטיפורים ומאפים מלוחים. אחר כך התחלתי לייצר גם עוגות מעוצבות עם בצק סוכר לאירועים מיוחדים".

"לכולם יש מתכונים טובים אבל לא כולם משלבים נתינה אמיתית"
לדברי חי הבידול המייחד את המוצרים שלה ממוצרים אחרים בתחום, בא לידי ביטוי בהשקעה המשמעותית בכל מוצר ומוצר: "לכל עסק בתחום יכולים להיות מתכונים טובים וחומרי גלם איכותיים בשפע, אבל לא כולם משלבים נתינה אמיתית וחשיבה יצירתית. זה שם המשחק בשבילי".           

מהם הפריטים בלעדיהם את לא יכולה לעבוד בסטודיו?
"אני לא יכולה בלי משקל דיגיטלי וספל קפה, שבדרך כלל מלווה אותי שעות רבות".

ממי היית רוצה לשמוע חוות דעת על העבודה שלך?
"הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתה של אסטלה מבית הספר, אסטלה כיתת אומן. אחרי הכל, אני בוגרת בית הספר שלה ובעיני היא מורה דגולה ואחת הנשים המדהימות ביותר בתחום. עם הקמת העסק שלי היא גם היתה מעורבת בהכוונה כללית. כך שכסגירת מעגל הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתה על כל המוצרים שלי".

מה מעצבן אותך בתחום האפייה והקונדיטוריה?
"מעצבן אותי לעיתים הקושי בפרגון בקרב הקולגות. זו תופעה שמונעת התפתחות חיובית של עסקים קטנים וזה משאיר טעם רע".
                                                        
למי בתחום את מפרגנת?
"אני מפרגנת לכל מי שמגיע לו. אין לי שום בעיה לעשות את זה. נראה לי שזה קשור בחינוך שקיבלתי. יש המון אנשים מוכשרים מהם אני שמחה ללמוד, אף על פי שהם יוצרים תחרות, אני תמיד יכולה לומר עליהם מילה טובה. בסופו של דבר לומר מילה טובה על מישהו אחר מציבה במקום חיובי יותר".  

מהו הרגע האהוב עליך במהלך העבודה?
"הרגע האהוב עלי הוא כשאני רואה את הסטודיו נקי בסוף היום, עגלת המגשים מלאה בכל טוב ועל השולחן מונחת עוגה מעוצבת לאירוע משמח. אין רגע יותר מספק מזה".

מהו סוג העוגיות המועדף עליך?
"העוגיות המועדפות עלי הן עוגיות הטראפלס שוקולד אותן אני מכינה בסטודיו. זו עוגיית שוקולד בשילוב שוקולד צ׳יפס. אני מכנה אותה עוגיה קטנה ומטריפה, כי היא כל כך פאדג'ית ומפנקת. זהו סוג העוגיות הנמכר ביותר שלי, והכי חשוב, הן גם האהובות ביותר על הילדות שלי".

יש משהו שאת שונאת בעבודה?
"עדיין לא מצאתי כזה. אני כל כך אוהבת את העולם הזה, כך שהכל חוויה בשבילי". 

מהם היעדים הבאים?
"היעדים הם לבסס מעמד יציב כעסק מקצועי, ייחודי עם איכות ושירות ללא פשרות. במקביל להעניק את מלוא תשומת הלב לכל לקוח ולדעת להיות קשובה וזמינה ככל האפשר ללקוחות שלי. כמו כן יש גם תוכניות להתפתח בתחום הקייטרינג, להתמחות בפינגר פוד, במנות קטנות ואיכותיות, ולקיים מערך סדנאות ושיתופי פעולה עם אנשים חזקים בתחום".

מתי תרצי לנוח?
"אני לא נחה. אולי רק בשביל המשפחה שלי. אם זה תלוי בי אני לא עוצרת, יש עוד כל כך הרבה מה לעשות. ככה זה כשאוהבים מה שעושים".

והקונדיטוריה ומגלה מה מייחד את המוצרים שלה מאחרים: "לכולם יש מתכונים טובים אבל לא כולם משלבים נתינה אמיתית וחשיבה יצירתית". ראיון.

 

אינדקס מדיה - פתרונות שיווק מתקדמים לעסק שלך

בוא נתחיל >>

קידום ממומן בגוגל

רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות

בוא נתחיל >>
תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>

קידום אורגני בגוגל

צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים

תהליך העבודה ולקוחות נבחרים >>
מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>

בניית אתרים וחנויות

בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר

מידע נוסף ואתרים לדוגמא >>