שוק הטחינה הוא שוק מוביל בתחום המזון וקהל הצרכנים השונים מתפרש על פני מרבית טווחי הגילאים החל מגיל חמש.
שוויו הכספי של שוק הטחינה בישראל נע כיום בין 150 ל160 מליון שקל בשנה. הוא מייצר כ7300 טון טחינה מדי שנה. ישנם כ40 יצרנים שונים בשוק, שהם יצרנים סיטונאים. הקמת גינות
היצרניות המובילות כיום לטחינה גולמית הם: חברת אחווה מברקן וחברת בארכה.
ההערכה הינה שאחווה שולטת ב33% מהשוק בייצור ובארכה ב23%.
נתח הייצור הוא כ42% לאחווה ו21% לבארכה.
אין נתוני פילוח ברורים לגבי צריכת הטחינה בישראל. אבל ברור שקיימת מגמה של עליה בין השאר בגלל טרנד הבריאות ששם את הטחינה במקום מועדף כמזון בעל ערכים של תזונה בריאה וטובה.
ד"ר עומר גלעדי היא מומחית ידועת שם בתחום ובמקצועה הרבליסטית קלינית ומטפלת פארא רפואית.
היא מסבירה כך את הפופלריות של הטחינה: טחינה היא לא באמת האחות החורגת של החומוס, היא אחותו הגדולה ומוצלחת יותר. מפוצצת ברמות גבוהות של חלבון, ברזל וסידן היא בהחלט הבחירה הנבונה ביותר לשלב בתזונה של ילד שמכריז שהוא בוחר להיות טבעוני או צמחוני. בנוסף לזה היא עשירה באומגה 6 ו-9 ואין בה שומן רווי או מעובד כלל, כך קובע מחקר של משרד החקלאות האמריקני אשר בדק ערכים תזונתיים בשלל מזונות.
ארוחת הבוקר
כבר הרמב"ם הכריז שזו הארוחה החשובה של היום. מחקר אמריקני קבע כי היא גם בעלת השפעה ניכרת על תפקוד הריכוז והזיכרון של הילד שלכם בבית הספר ובכל פעילות חברתית אחרת. ההצעה האולטימטיבית לארוחת בוקר מבוססת טחינה היא כריך מלחם טרי עם ממרח טחינה וסילאן עדיף כזו ללא מלח כמו למשל הטחינה של אחוה. השילוב ביניהם נותן מתיקות ממריצה אך בריאה שנספגת בהדרגתיות במחזור הדם.
ארוחת עשר
ירקות טריים וחתוכים עם קצת מלח, לימון וטחינה ששמים בקופסה קטנה או צנצנת פלסטיק. השילוב של השניים מרענן, שומר על אנרגיה ומספק המון נוזלים, לצד היתרונות הבריאותיים של הטחינה והירקות עצמם.
ארוחת צהריים
פסטה (מומלץ מקמח מלא) עם רוטב טחינה ועגבניות חתוכות גס, אפשר גם עם כרובית. שניצל צמחי או קוביות טופו טריות מצופות פירורי לחם. הרעיון הוא להשתמש בטחינה או קמח חומוס במקום בביצה טרופה כחומר המדביק בין השניצל לפירורי הלחם.
ארוחת ארבע
הוא חזר מעוד יום מעייף בבית הספר, רעש, חוקים, מורים. לפניו עוד איזה חוג או שניים ואולי פגישה עם חברים בגינה. מגיע לילד שלכם קצת אנרגיה זמינה אבל כזו שיש בה איכויות בריאותיות ולא רק טעימות. עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס או פרוסת גזר עם טחינה יכולים לעשות פה שירות מצוין ולתת מתיקות נהדרת לארוחה, אבל לא כזו שתגרה את בלוטות הטעם לעוד ועוד, אלא מאוזנת.
ארוחת ערב
סוף היום. מחפשים משהו קליל לסיים איתו את היום ולתת לבטן לנוח. במקרה הזה אפשר להגיש סלט ירקות קצוץ דק עם רוטב טחינה קליל. לצידו אפשר להציע פיתה עם כרובית מטוגנת וטחינה, או חצי חציל בתנור עם סלסה של עגבניות ורוטב טחינה סמיך בצד. הניגודיות בין העגבניות לטחינה ירים הצגה אמיתית בפה, אפילו בשביל ילדים סרבני אוכל מתוחכם.
טיפ: כדאי להכניס צבעוניות לטחינה, הסוד הוא לערבב את הטחינה עם שלל צבעים מרהיבים שנותנים לה חיים וטעם שובב שמעורר את התיאבון כבר דרך העיניים. טחינה סגולה - עם קוביות סלק שנטחנו פנימה, טחינה וורדה - עם פלפלים קלויים, טחינה צהובה - עם קצת כורכום ועוד ועוד, נסו בעצמכם.
עוד אופציה לארוחת ערב קלילה או כקינוח לארוחה, היא מאפה פריך מנייר אורז עגול עם ממרח טחינה ודבש. פזרו מעל שומשום מלא או שחור ותקבלו חטיף מתוק ובריא וילד מרוצה שלא מנסים להילחם בו אלא מעריכים את הבחירות שלו ועוזרים לו. בהצלחה!
להלן קישורים למספר לקוחות נבחרים שלנו:
מסאז'ים באילת | מתקן נינג'ה לילדים
הקמת גינות | הסעות בדרום | אנודייז
שקית קרטון ממותגת | חברת הסעות במרכז
רוצה להיות ראשון בגוגל כאן ועכשיו?
קידום ממומן בגוגל הוא הדבר בשבילך.
אתה תקבע את המילים והתקציב ואנו נדאג
למקום הראשון בתוצאות גוגל. בהתחייבות
צוות המומחים שלנו רק מחכה להצעיד
את העסק שלך צעד קדימה ולהביא
אותך להיות בדף הראשון בגוגל בביטויים
הרלוונטים. ראשון בגוגל = לקוחות חדשים
בניית אתרים רספונסיבים מותאמים
לכל סוגי המסכים, לטלפון ולגוגל,
כולל דומיין, מערכת ניהול אתרים
ועיצוב מרהיב ואישי לכל אתר